Михајловић: Мисија Коридор 10 завршена

“Данас поносно могу да кажем да је мисија Коридор 10 завршена. Након Грделице, сутра у саобраћај пуштамо источни крак Коридора. О томе смо сањали деценијама, неки други су више причали а мање радили, а ми смо Коридор 10 завршили”, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

Михајловић је, обилазећи источни крак Коридора 10, изразила захвалност свим извођачима и подизвођачима који су градили ову деоницу ауто-пута.

“Захваљујући председнику Републике, Влади Србије, министарству које водим, „Коридорима Србије“ и свим извођачима, завршили смо Коридор 10. Посебна захвалност радницима, који су некада и у три смене радили како бисмо данас имали завршен ауто-пут. Ту сам данас и да се договоримо о наставку сарадње. Србија нема времена да чека и да велике инфраструктурне пројекте гради деценијама, као што је то било са овим коридором”, рекла је Михајловићева.

Михајловић је додала да ће сутра у подне, у присуству председника Републике Александра Вучића, премијера Бугарске Бојка Борисова, чланова Владе Србије, дипломатског кора, грађана и грађанки, у саобраћај бити пуштен источни крак.

“Завршетком Коридора 10 Србија се вратила на европску транзитну мапу. Нови ауто-путеви значе нове инвестиције, економски развој и бољи живот за све наше грађане и грађанке”, додала је Михајловићева.

Потпредседница Владе најавила је и да ће 19. децембра у саобраћај бити пуштена деоница Сурчин-Обреновац, те да креће изградња нових ауто-путева, као што су Моравски коридор, Рума-Шабац-Лозница, Сремска Рача – Кузмин.

 

Све је спремно за пуштање комплетног источног крака Коридора 10 у саобраћај

Михајловић је рекла да је све спремно за отварање последњих деоница на источном краку Коридора 10.

“Све је спремно да сутра заједно са извођачима радова, грађевинским радницима и свим званицама обележимо завршетак комплетног источног крака од Ниша до границе са Бугарском, у дужини од 86,9 километара. Србија је завршила Коридор 10 и више нема ниједног метра на овој саобраћајници да није под асфалтом”, рекла је Михајловићева.

Михајловић је истакла да Србија можда никад није имала такву годину каква је била 2018., у којој су завршени и пуштени у саобраћај и јужни и источни крак Коридора 10, а до краја године биће у саобраћају укупно око 120 км ауто-пута на “Милошу Великом”.

“Увек где смо имали нове деонице ауто-пута, имали смо и нове фабрике и више транзитног саобраћаја. Зато не смемо да стајемо, зато почињемо да градимо нове ауто-путеве. Већ смо почели да градимо деонице Сремска Рача – Кузмин и Прељина-Пожега, ускоро потписујемо уговор за градњу ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница, а очекује нас и почетак радова на Моравском коридору и првој деоници ауто-пута Ниш-Мердаре, од Ниша до Плочника”, рекла је Михајловићева.

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »