Ивица Дачић за Политику: Избор руководства у наредње две недеље

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је да ће у наредне две недеље бити одржана седница Главног одбора странке на којој ће бити изабрано њено најуже руководство.

У изјави за „Политику“, он је додао да, међутим, још није „преломио“ колико ће СПС имати потпредседника.

„О томе још треба да поразмислим. Такође, док не буду изабрани, одлучићу да ли ће се, као и прошлог пута, на месту заменика председника смењивати на сваких шест месеци. Никакви притисци не могу да утичу на мене“, рекао је Дачић, који је 22. децембра прошле године на конгресу странке четврти пут изабран за председника СПС-а.

„Политика“ наводи да је најближи месту потпредседника Ђорђе Милићевић, актуелни потпредседник Скупштине Србије, као и да се може очекивати избор неког кандидата са југа земље.

Лист наводи да ће потпредседници имати велику одговорност у предстојећој изборној кампањи и да ће сваки бити задужен за одређену област.

Како каже Дачић, циљ социјалиста је да на парламентарним изборима на пролеће идуће године остваре најбољи резултат, односно да освоје више гласова него 2016, када су освојили 420.000, односно пола милиона.

„Очекујем да СПС на редовним изборима оствари бољи резултат него пре четири године. То значи да освојимо више од 11 одсто гласова“, каже лидер социјалиста.

Извор: Танјуг

The post Ивица Дачић за Политику: Избор руководства у наредње две недеље appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »