Ђурић: Надам се укидању такси

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да се нада да ће таксе које је Приштина увела на робу из Србије пре нешто више од годину дана бити укинуте.

Ђурић је рекао и да тема слободе кретања, како грађана тако и званичника, не би требало уопште ни да се појављује, уз поруку да је Српска листа та која је на демократски начин, вољом српског народа, добила право да их заступа у институцијама.

„Пре два дана је била неславна годишњица увођења такси, нема потребе да образлажем колико су штете оне нанеле свим становницима Косова и Метохије, без обзира на националност“, рекао је Ђурић, који је присуствовао обележавању градске и храмовне славе Северне Митровице свети Димитрије. Ђурић је изразио наду да ће таксе ускоро бити укинуте, али и подсетио да Канцеларија и сви други чине све како би Срби имали неопходне потрепштине и основне намирнице.

Говорећи о формирању институција у Приштини, Ђурић је рекао да неки албански политичари понављају грешке појединих српских из прошлости, који су својевремено имали себи лојалне Албанце.

„Срби су јасно рекли кога  желе да их представља и нико други нема право да им некога намеће. Српска листа је добила поверење и добила је мандате јер заступа српске, државне и националне интересе“, истакао је Ђурић и додао да је Српска листа показала да има одговоран однос према очувању мира у будућности.

Ђурић је подсетио да постоји споразум о слободи кретања, да је и неретко био жртва ометања, те да се нада да се то неће више дешавати у будућности, преноси Косово онлајн. Како је навео, без обзира на све различите ставове, ни Срби ни Албанци не смеју бити ометани да се слободно крећу, да је то нормална ствар и да то не би требало да буде уопште тема нити политичко питање.

„Неприхватљиво је то да се некима спречава да путују, забрањују спортске манифестације, културни догађаји“, додао је. Он је рекао да ће данас обићи и обновљени Дом здравља у Лепосавићу и подсетио на план председника Србије Александра Вучића и реализацију 349 различитих пројеката подршке српским срединама у изградњи домова здравља, привредних, сакралних, школских и других објеката.

 

Извор: Танјуг 


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »