Дачић: Неће бити санкција

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да Србија «нема намеру да улази у проблеме са САД» и да «неће бити санкција».

Ивица Дачић (фото: Лола Ђорђевић)

Дачић је рекао да је данас у Београду директору Посебног одељења Стејт департмента за спровођење санкција према Закону о супротстављању америчким супарницима помоћу санкција Томасу Зарезцком пренио политичку поруку да Београд «нема шта да крије», оценивши да од посете америчког званичника «није требало правити спектакл».

Министар спољних послова Србије је додао и да он није задужен за област наоружања и да Зерзецки није тражио састанак, додавши да га је примио како би му пренио политичку поруку.

«Ми желимо отворен и транспарентан однос и немамо шта да кријемо и немамо намјеру да улазимо у проблеме са САД» — рекао је Дачић новинарима послије састанка са министром спољних послова Индије Субрамањамом Ђаишанкром.

Дачић је напоменуо и да је Зарзецком пренео да Србија као војно неутрална земља мора да брине о себи и није ограничена на набавку наоружања само с једне стране.

Он је истакао и да је разговор био веома коректан и добар, «да неће бити санкција» и да ће Зерзецки касније данас разговарати са представницима министарства одбране и финансија Србије.

Према његовим речима, Зарзецки, који је посјетио шездесетак држава, дошао је у Србију јер је његов посао да врши процену о спровођењу америчког закона.

Поједини медији су раније најављивали, јер Србија набавља оружје из Русије, и могућност увођења америчких санкција.

Дачић је напоменуо и да амбасадор и шеф Мисије Србије при НАТО-у у Бриселу Миомир Удовички није смењен, већ је опозван с те дужности због истека мандата.

Он је подсетио да је раније говорио да ће бити враћени сви амбасадори којима је истакао мандат или су у пензији.

Дачић: Неће бити санкција

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »