Тешка америчка војна техника стигла у Литванију

Тенкови и борбена возила америчког батаљона, који ће шест месеци бити распоређен на полигону у Пабраду, стигли су у Литванију, јавио је литвански Спутњик позивајући се на Министарство одбране земље.

„Конвоји војне технике иду главним путевима северног и источног дела земље, у пратњи литванске војне полиције, а тешка војна техника се превози железницом“, пише Спутњик.

Према наводима агенције, у Литванији ће се одржати обука првог батаљона деветог пука прве америчке дивизије који је распоређен у Форт Худу у држави Тексас. Војна јединица је са собом довела тешку технику: око 30 тенкова „Абрамс“, више од 20 борбених пешадијских возила „Бредли“ и др.

Спутњик Литванија раније је јавио да ће више од 500 припадника америчке војске стићи у Литванију у октобру за обуздавање, размену искустава и учешћа у војним вежбама. Први амерички војни батаљони стигли су у ову балтичку земљу 14. октобра.

У Литванији су од пролећа 2014. године распоређене америчке снаге по принципу ротације. Међутим, оне су последњи пут биле у региону 2017. године, пошто су у балтичким земљама почели да се дислоцирају батаљони НАТО-а.

Спутник

Тешка америчка војна техника стигла у Литванију

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »