Русија: У Београду ћемо разговарати о неприхватљивости увођења санкција парламентарцима

На скупштини Интерпарламентарне уније (ИПУ), која ће бити одржана у Београду, руска делегација ће наступити са иницијативом о неприхватљивости увођења политичких санкција парламентарцима, изјавила је председница Савета федерације Русије Валентина Матвијенко.

„Ми ћемо инсистирати на теми неприхватљивости увођења санкција парламентарцимама и о визним ограничењима, пре свега када је реч о њиховом обављању основних задатака“, рекла је она.

Матвијенкова је рекла и да ће бити предложен на разматрање нацрт резолуције „Парламентарци против једностраних санкција: у име демократије и људских права“.

„Сигурна сам да ће ову иницијативу подржати сви чланови Интерпарламентарне уније. У том случају, документ ће бити спреман за усвајање већ на јесен наредне године“, додала је председница Савета федерације Русије.

Матвијенкова је навела и да ће извршни комитет Интерпарламентарне уније размотрити могућност формирања радне групе за мониторинг примене политичких санкција.

Народна скупштина Републике Србије биће домаћин 141. заседања Интерпарламентарне уније (ИПУ), које ће се у Београду одржати од 13 до 17. октобра и које ће окупити парламентарне делегације из чак 150 земаља, као и 80 председника парламената, што је до сада највећи број председника парламената у историји на једном заседању ИПУ.

Спутњик

Русија: У Београду ћемо разговарати о неприхватљивости увођења санкција парламентарцима

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »