ЛНР: Кијев дестабилизује ситуацију у Донбасу

Портпарол Народне милиције самопроглашене Луганске Народне Републике Јаков Осадчиј оптужио је украјинску војску да је дестабилизовала ситуацију у Донбасу током посете заменика шефа Специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а у Украјини Марка Етерингтона.

Народна милиција Луганске Народне Републике је раније најавила Етерингтонову посету. Према наводима Народне милиције, украјинске снаге безбедности су током дана два пута отварале ватру на насеље Фрунзе, а један устаник је погинуо.

„На дан доласка на територију ЛНР заменика руководиоца Специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а у Украјини Марка Етерингтона команда Оружаних снага Украјине очекује да ће одвући пажњу Специјалне посматрачке мисије с продуктивног рада у областима у којима се повлаче снаге и средства и ремонтује мост преко Северског Донца. Покушавају да дестабилизују ситуацију на линији разграничења“, рекао је портпарол Народне милиције ЛНР.

Он је позвао Специјалну посматрачку мисију ОЕБС-а да изврши притисак на украјинске снаге безбедности како би се спречило пропадање договореног примирја.

Спутњик

ЛНР: Кијев дестабилизује ситуацију у Донбасу

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »