Америчко оружје намењено Авганистану завршава у рукама терориста ИСИЛ-а у Јемену

Оружје које купују Американци за авганистанску војску на волшебан начин завршава у рукама терориста ИСИЛ-а у Јемену.Бугарска новинарка Дијана Гајтанџијева објавила је нову истрагу у томе.

Укратко ради се о следећем. Америчка компанија (Alliant Techsystems LLC). која је уско повезана са Пентагоном, купује оружје у Србији (фабрика Крушик, посредник компаније Југоимпорт СДПР) и Бугарском. Документи у чланку су у прилогу, након чега се користи чартер авиокомпанија ((Silk Way West)) како би испоручио ово оружје крајњем примаоцу (афганистанској војсци и агенцијама за спровођење закона). Чартер летови иду тако да се можете збунити. У документима се наводи да је крајња тачка Авганистан. Али и овде, као у холивудском филму, српске мине из партије коју су Американци купили појављују се у пропагандном видеу ИСИЛ-а.

Не постоје само мине, већ и пушке бугарске производње. Тешко је замислити да је афганистанска полиција савладала тако сложену логистику. Заплет истраге је спреман сценарио за шпијунски трилер. Да подсетим да су у Јемену борци ИСИЛ-а били на истој страни са групама које су подржале Саудијска Арабија и Сједињене Државе. Судећи према подацима у истрази, под окриљем НАТО операције у Авганистану (сложена логистика), Американци наоружавају терористе у Јемену. Тамо диспечере такође представља амерички МТР. Захваљујући друштвеним мрежама. Штавише, у питању је наоружање у десетинама милијарди долара. И то је само оно што је постало познато.

Тако нешто никада се није догодилио, а опет (и) прикладно је подсетити се да кује могу бити сопствене кује.

 

извор

Превод: Њуз Фронт

 

Америчко оружје намењено Авганистану завршава у рукама терориста ИСИЛ-а у Јемену

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »