Петковић: После катастрофалних потеза Тадић глуми јунака

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 31.08.2019.

 

Петар Петковић

члан Главног одбора Српске напредне странке

 

Председник Социјалдемократске странке и бивши председник Србије Борис Тадић после свих катастрофалних потеза које је његова администрација повукла у међународној арени када је реч о Косову и Метохији, „у свом филму решио је да игра улогу великог националног јунака“.

„Борис Тадић данас живи, како је и сам предвидео, у „неком другом филму“, али тај филм је очито фантазија или научна фантастика, а филм у којем је Србија живела док је он био на власти био је хорор“.

По Тадићевом налогу је дијалог о Косову и Метохији измештен из Уједињених нација на терен Европске уније, доведен је Еулекс, од Међународног суда правде на његово питање добили смо одговор којим је потврђена легалност једнострано проглашене независности Косова.

„Такође, у Тадићево време је успостављена фактичка граница између Срба у Рашки и Срба у Лепосавићу, тако да овде, бојим се, немамо чак ни посла са случајем селективног памћења, већ са потпуном амнезијом“.

Тадићеве црвене линије биле су „фраза за разметање“ пред домаћом јавношћу, а у пракси је у свакој прилици и на сваком кораку правио уступке у замену за инострану подршку његовом режиму, а успут је са својом „клептоманском камарилом“ успео и да Србију доведе на ивицу банкрота.

„Једина ствар коју нам је Тадић оставио, и када је реч о Косову и Метохији и када је реч о економији, била је Србија на коленима, међутим ни Србија ни Српска напредна странка на клечање нису навикли и успели смо да напорним радом и државно-одговорном политиком нашу земљу поново усправимо“.

Срби на Косову и Метохији и њихова чврста и готово једногласна подршка председнику Александру Вучићу и његовој политици јесу најречитија потврда успешности наше политике, а „Тадић може да настави да се самозаварава у свом филму, ако му већ нису били довољно отрежњујући звиждуци његових некадашњих бирача у центру Београда“.

 

 

 

 


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »