Асад с посланицима Европског парламента о односима Европе и Блиског истока

Председник Сирије Башар ел Асад разговарао је с посланицима Европског парламента о односима Европе и земаља Блиског истока, као и о политици америчке администрације која је нанела штету Европи, пренела је прес-служба сиријског председника.

„Током састанка вођен је садржајан дијалог о бројним питањима, која су од обостраног интереса, укључујући и политику Европе према земљама у региону, као и према екстремизму и тероризму. Дискутовало се и о земљама које следе САД, као и о штети коју је та политика нанела Европљанима, европској будућности и односима Европе с другим земљама“, наводи се у саопштењу.

Група посланика, на челу с француским политичарем Тијеријем Маријанијем, од којих су неки чланови фракције евроскептика „Идентитет и демократија“, састали су се и са помоћником министра спољних послова Сирије Ајманом Сусаном.

Маријани је рекао да посета нема никакве везе с радом Европског парламента и да представља независну иницијативу.

Француски политичар је раније саопштио да се нада састанку с председником Сирије Башаром ел Асадом, с обзиром на то да се с њим састајао већ пет пута.

Према саопштењу прес-службе сиријског председника, посланици су током састанка Асаду поставили низ питања о борби против терориста у Сирији. Разговарали су и о недавним успесима сиријске војске приликом ослобађања насеља на северу провинције Хаме и на југу Идлиба, као и о политици америчке администрације, која стреми дестабилизацији у Сирији и региону, додаје се у саопштењу.

Асад с посланицима Европског парламента о односима Европе и Блиског истока

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »