Загребачка рентакар фирма одбила да изнајми аутомобил Београђанину: «Срби нам краду возила»

Београђанин Ђ. Г. (38) није имао среће када је у Хрватској покушао да изнајми возило од рентакар фирме, чији је власник Горан Малкоч, са образложењем да Србима не изнајмљују аутомобиле пошто их краду.

Загреб (Фото: Политика/ М. Лакић)

Хрватски портал Нет пише да је Ђ.Г. ове године летовао у Трогиру и са тројицом пријатеља је одлучио да посети Загреб, Вараждин и Ријеку.

Хтео је да изнајми аутомобил да би му било лакше да се креће Загребом и околним местима па је назвао рентакар фирму Малкоч д.о.о. смештену у Лопудској улици.

Када је позвао телефоном доживео је неугодно изненађење, јер му је с друге стране речено да не изнајмљују возила држављанима Србије, преноси Танјуг.

Када је питао у чему је проблем и зашто он као Србин не може да изнајми аутомобил, особа с друге стране жице му је рекла да је разлог то што им држављани Србије често краду аутомобиле.

Овај Београђанин, иначе новинар, добио је такође одговор да у случају да је, на пример, Канађанин или с другим документима, који само нису српски, могао да изнајми аутомобил

Ђ.Г. је за хрватски портал Нет испричао да сваке године на летовању у Хрватској, још од давне 1998, када су, како каже, биле потребне путне визе за Хрватску.

Овај 38-годишњак говори и да је често рентирао аутомобил у Загребу и да никада до сада није имао проблеме.

Када су га из рентакара Малкоч д.о.о. одбили зато што је Србин, било му је криво.

„Да не волим Загреб и Хрватску, не бих долазио ту. Имамо сјајне пријатеље у Загребу. Смештени смо код загребачких пријатеља и све је баш сјајно, осим тог рентирања аутомобила. Ја јако волим ваш град, и земљу, врло често ту долазим и током свих ових година никада нисам имао нити најмањи проблем, поготово не с рентирањем аутомобила. Када ми је речено да не могу да изнајмим ауто зато што сам држављанин Србије било ми је баш криво”, испричао Ђ.Г.

Додао је да не воли искључивост, да није националиста, већ велики пацифиста, па га такве ситуације додатно погађају.

Власник фирме за изнајмљивање аутомобила Малкоч д.о.о. потврдио је је све што је Ђ.Г. испричао.

Он каже да не изнајмљује држављанима Србије аутомобиле јер му их, како тврди, краду па их продају у БиХ и Србији.

Тврди и да ради од 2009. године и да му је до данас украдено 17 возила, а лопови су махом били држављани Србије.

Малкоч тврди и да друге хрватске фирме за изнајмљивање аутомобила имају исту пословну политику.

Портал Нет је, међутим, проверио ту Малкочеву тврдњу и у разговору са четири друге рентакар фирме добио је информацију да они ту услугу пружају и држављанима Србије са којима, како су рекли, немају никакве проблеме.

Рекли су, наводи се, да њихове аутомобиле нико не краде и да до сада такви случајеви нису забележени.

„Ми никада нисмо имали никаквих проблема са држављанима Србије и најмом аутомобила. Аутомобиле дајемо свима без обзира на то чије документе имају. Ствар је у осигурању аутомобила. Ми узимамо кредитну картицу као гаранцију, па био држављанин Србије или било које друге државе и нема кредитну картицу на коју се може ставити депозит, тада тој особи не изнајмљујемо аутомобил”, рекли су запослени из фирме XЛ рентакар.

 

Политика

Загребачка рентакар фирма одбила да изнајми аутомобил Београђанину: «Срби нам краду возила»

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »