Србија потписала три споразума са Северном Македонијом

Представници влада Србије и Северне Македоније потписали су данас три споразума, током званичне посете премијеке Ане Брнабић.

Ана Брнабић(фото:Лола Ђорђевић)

Потписани су споразуми о узајамном признавању одобрена овлашћених привредних субјеката за сигурност и безбедност, као и о фитосанитарној сарадњи.

Такође, потписан је и Споразум о узајамном признавању квалификованих услуга од поверења који се пружају у Републици Србији и Републици Северној Македонији.

У делегацији Србије коју је предводила Брнабић, били су и министар трговине, турима и телекомуникација Расим Љајић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и председник Привредне коморе Срније Марко Чадеж, као и заменик директора Управе царина Весели Милошевић.

Брнабић је на заједничкој конеференцији за новинаре са премијером Северне Македоније Зораном Заевим рекла да ће ти споразуми обезбедити на најконкретнији начин да се повећа наша робна размена, али и размена електроснких услуга, пренео је Танјуг.

Она је рекла да очекује да ће сарадња са Северном Македонијом у области дигитализације и ИТ сектора представљати најбољу шансу да се повећа конкурентност, обезбеде веће плате и задрже млади у региону.

Србија потписала три споразума са Северном Македонијом

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »