Албанац у Македонији провоцирао Ану Брнабић: „Ми смо изашли из шуме!“

Премијерка Србије Ана Брнабић и њен македонски колега Зоран Заев су отворили интегрисани гранични прелаз између Србије и Северне Македоније, а током церемоније отварања се десио инцидент када је новинар телевизије „Клан“ из Македоније пришао премијерки Србије носећи мајицу са натписом: „Ми смо изашли из шуме“.

Брнабићева је на интегрисаном граничном прелазу поручила да је то нови почетак за економску сарадњу у региону Западног Балкана, која је у овом тренутку пред изазовима, будући да је Приштина увођењем такси на робу из централне Србије и БиХ суспендовала ЦЕФТА споразум.

Након што је са македонским колегом Зораном Заевим означила почетак рада заједничког прелаза Прешево–Табановце, српска премијерка је истакла да је то први такав прелаз у овом делу Европе, те да ће Србија дати све од себе да такви заједнички прелази постану реалност на што већем броју граница.

На отварању се, међутим, десио инцидент. Новинар телевизије „Клан“ из Македоније, Албанац Фуркан Салију пришао је премијерки Србије носећи мајицу са сликама албанских „селебритија“ и натписом: „Ми смо изашли из шуме“, што је била јасна провокација, преноси „Телеграф“.

Подсетимо, премијерка Србије је раније, говорећи о неким политичарима са Косова, изјавила да неки од њих „као да су тек изашли из шуме“, а албански медији су то искористили и њену изјаву приказали као напад на све Албанце, чему су се прикључиле и познате албанске личности.

Новинар је пришао Брнабићевој и питао је о граничном прелазу, али премијерка га није удостојила одговора.

Спутник

Албанац у Македонији провоцирао Ану Брнабић: „Ми смо изашли из шуме!“

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »