Хуан Гваидо: Нећемо учествовати на било каквим превременим изборима које распише Мадуро

Вођа венецуеланске опозиције Хуан Гваидо рекао је да противници председника Николаса Мадура неће учествовати у било каквим превременим изборима које он распише.

Гваидо је у интервјуу агенцији Асошијејтед прес рекао да би било фарса учествовање у било каквом изборном такмичењу са Мадуровом владом која је још на власти.

Мадурова администрација обећала је да ће почетком 2020. године расписати изборе за Народну скупштину која је под контролом опозиције.

Избори за скупштину се обично одржавају касније током године.

Гваидо је такође рекао да планира да задржи титулу вршиоца дужности председника чак и након што му се заврши мандат председника Националне скупштине.

Он је поновио је да су «неопходне све стратегије» за промене и рекао да је опозиција «апсолутно обавештена» о контактима америчке и Мадурове владе.

Венецуела већ месецима пролази кроз дубоку политичку кризу због борбе председника Николаса Мадура и лидера опозиције Хуана Гваида који се сам прогласио за прелазног председника државе и којег је признало 50-ак земаља, међу којима САД.

Земљу погађа и озбиљна економска криза која је додатно погоршана америчким финансијским санкцијама уведеним у покушају скидања Мадура с власти. У Венецуели влада несташица основних намирница и лекова.

Хуан Гваидо: Нећемо учествовати на било каквим превременим изборима које распише Мадуро

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »