Вулин: Изјава Китаровићеве — увреда за жртве и здрав разум

Министар одбране Србије Александар Вулин оцијенио је као увреду за жртве и здрав разум изјаву председника Хрватске Колинде Грабар Китаровић којом је осудила, како је рекла, «ненародне тоталитарне режиме, комунистички и усташки».

Колинда Грабар Китаровић и присталице ХДЗ-а

Он је истакао да изјава Колинде Грабар Китаровић «да су комунисти и фашисти исто» представља «немоћну освету следбеника /усташког поглавника Анте/ Павелића који могу да прихвате да су усташе заробили и партизанима у Блајбургу предали Енглези, али не и да су их стрељала браћа покланих јасеновачких Срба».

«Поредити Црвену армију и Вермахт, 6. личку и Црну легију, јесте као да поредите Колинду Грабар Китаровић и Диану Будисављевић — увреда за жртве, увреда за здрав разум» — нагласио је Вулин.

Он је навео да су «грешили комунисти после рата, а посебно српски комунисти, што све усташе нису кажњене бар истом судбином као остали злочинци у Блајбургу», саопштено је из Министарства одбране Србије.

«Да су тако комунисти урадили, не би било покушаја правдања усташа и убијања српске деце у избегличким колонама у грађанском рату у Хрватској» — додао је Вулин.

Председник Хрватске Колинда Грабар-Китаровић је у Цркви Светог Михаела у Грачанима поручила да осуђује «ненародне тоталитарне режиме, комунистички и усташки, једнопартијску страховладу, те великосрпски тоталитаризам и његову агресију на Хрватску».

Она је присуствовала миси у овој цркви поводом Европског дана сећања на жртве свих тоталитарних и ауторитарних режима.

Вулин: Изјава Китаровићеве — увреда за жртве и здрав разум

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »