Нови напад на Србе у Хрватској: Претучен 70-годишњи повратник код Ријеке

Још један напад на Србе у Хрватској догодио у околини Ријеке, када је претучен српски повратник Добривоје Арсић, чему су претходиле увреде на националној основи, преноси загребачки портал Index.hr.

Како је том порталу изјавио правни саветник Српског националног већа, Милан Ераковић, 70-годишњег повратника Добривоја Арсића су вербално, а затим и физички напале непознате особе, од којих је једну препознао као станара суседне зграде.

После вербалног напада, Арсић, који је и инвалид, два пута је звао полицију, а пошто се долазак полиције одужио, уследио је физички напад.

Повод за инцидент је било питање паркирања испред стамбене зграде, али Индеx наводи да је индикативно то што су нападачи знали име и презиме повратника и да је вређање било усмерено на његову националност и чињеницу да је повратник.

Група маскираних нападача упала је јуче у кафић код Книна и физички напала госте који су гледали утакмицу Црвене звезде, а у тучи је повређено пет особа, као и једно дете.

Након тога су непознати нападачи у месту Ђеврске вербално, а потом и физички, напали власника другог кафића и госте, али нико није повређен.

Нови напад на Србе у Хрватској: Претучен 70-годишњи повратник код Ријеке

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »