Након прекида дејства Споразума о ракетама Европа тражи посебне механизме заштите

Свет се све више  приближава ставу да је нуклеарни удар сасвим могућ у Будимпешти, Паризу и другим европским градовима, јер Сједињене Државе имају нуклеарно оружје поред њих, а вероватно, руске ракете већ имају за циљ да спрече напад или превентивно делују по тим градовима, изјавио је мађарски политички консултант Миклош Кевехази у емисији Њуз Фронт ТВ коментаришући ситуацију везану за америчко напуштање Споразума о ракетама малог и средњег домета.

«Наравно, приметили сте да су недавно европске земље на Русију почеле гледати са надом. Наравно, прво је било потребно укинути санкције  Русији, започети преговоре, започети сарадњу у политичким, економским, културним аспектима. И на тај начин, можда би се могло добити пријатељство са Русијом што би САД могле да доживе као претњу. Не говорим о потписивању споразума између Европе и Русије о заштити од америчких нуклеарних удара. То је у ствари нереално. Међутим, потребан је некакав дипломатски корак да би се Европа осећала заштићеном, као што је то било раније, под Совјетским Савезом. Затим су се две велике силе СССР-а и САД међусобно споразумиле и држале своју одбрану у оним земљама које су, могло би се рећи, унутар својих царстава. Ако се сећате, у Европи није било рата од 40 до 50 година “, рекао је Кавехази.

Међутим, додао је да су Сједињене Државе у шоку због чињенице да Русија поседује супер оружје које у Америку стиже под водом, изнад воде, у ваздух, јер у последњих 10 година САД нису престале да развијају пројектиле забрањене Споразумом и чекале су тренутак да се једнострано повуку из Сговора.

Полазећи од тога, за Русију је најкомпетентнија одлука да наоружавање, јер глобални трендови указују на то да дипломатски напори губе битку пред војним, рекао је експерт.

 

Након прекида дејства Споразума о ракетама Европа тражи посебне механизме заштите

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »