МСП Кине: Вашингтон да не учи друге о поштовању међународних обавеза

Портпарол Министарства спољних послова Кине Генг Шуанг каже да би Вашингтон првенствено требало да се фокусира на спровођење сопствених међународних обавеза.

Генг Шуанг је коментаришуц́и нови извештај америчког Стејт департмента о испуњавању обавеза у оквиру Споразума о контроли наоружања казао да механизми за контролу наоружања представљају стубове међународне безбедности.

«Одговарајуц́и споразуми и механизми за контролу и неширење наоружања представљају стубове међународне безбедности, стабилности и мира. Они треба да се у потпуности поштују и спроводе. Кина је одувек била одговорна земља и испуњавала је своје међународне обавезе. Цео свет то јасно види“, истакао је дипломата, преноси Спутњик.

«Као што сам вец́ говорио, као држава која непрестано мења своје мишљење и повлачи се из различитих споразума, Сједињене Америчке Државе немају право да говоре о испуњавању обавеза (других земаља). Сједињене Америчке Државе повукле су се из Заједничког акционог плана о иранском нуклеарном програму и изашле из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, чему се противила међународна заједница. Сједињене Америчке Државе би најпре требало да обрате пажњу на сопствене обавезе и фокусирају се на њихово спровођење, а не да подучавају друге“, оценио је портпарол кинеског Министарства.

МСП Кине: Вашингтон да не учи друге о поштовању међународних обавеза

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »