Путин: Ако САД постави крстареће ракете у Румунији и Пољској, Москва ће то сматрати претњом на који ће морати да одговори

Председник Владимир Путин сматра да су САД у позицији да распореде нове крстареће ракете у Румунији и Пољској напомињући да Москва то сматра претњом на коју ће морати да одговори.

Владимир Путин (фото: Лола Ђорђевић)

Путин је током посете Хелсинкију рекао да би Вашингтон потенцијално могао да користи своје лансирне системе у Румунији и Пољској да испаљује пројектиле и да би Русија на то морала да реагује на «одговарајући и реципрочни начин».

Пентагон је у понедељак саопштио да је тестирао конвенционалну крстарећу ракету, испаљену са копна, која је погодила своју мету након више од 500 километарам лета, што је први такав тест од раскида нуклеарног пакта (ИНФ), преноси Ројтерс.

Вашингтон и Москва повукле су се из споразума који је забрањивао употребу и развој нуклеарних и конвенционалних балистичких ракета домета од 500 до пет и по хиљада километара. Обе стране су раније оптуживале једна другу за кршење договора.

 

Путин: Ако САД постави крстареће ракете у Румунији и Пољској, Москва ће то сматрати претњом на који ће морати да одговори

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »