Меркелова дала Џонсону месец дана да избегне Брегзит без договора

Немачка канцеларка Ангела Меркел позвала је британског премијера Бориса Џонсона да у наредних 30 дана изађе са решењем којим би се избегао Брегзит без договора. Меркелова је тако на британског премијера свалила одговорност за спречавање најнеповољније варијанте Брегзита.

Након недеља дипломатских тензија, немачка канцеларка искористила је свој први састанак лицем у лице са британским колегом како би сигнализирала опрезан оптимизам да може да се постигне договор, преноси Гардијан.

Меркелова је тако сугерисала да је решавање питања границе између Северне Ирске и Републике Ирске «замена места која више неће бити потребна», преноси Гардијан.

Претпостављајући да би промене у политичком иступању могле да оду корак напред, Меркелова је навела да би споразум могао трајати две године, «али можда ће се то решење наћи у наредних 30 дана».

Примедбе Ангеле Меркел уследиле су на дан Џонсонове важне посете Берлину и Паризу, његовом првом путовању у иностранство од када је ушао у Даунинг стрит број 10.

Позив на договор немачке канцеларке постављен је насупрот песимизма који се поводом изласка Велике Британије из ЕУ проширио на читаву Унију.

Меркелова дала Џонсону месец дана да избегне Брегзит без договора

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »