Пакистан: Као одговор на кршење примирја убијено шест индијских војника

Портпарол Оружаних снага Пакистана, генерал-мајор Асиф Гафур саопштио је да је војска „на одговарајући начин реаговала“ на кршење режима прекида ватре у сектору Тата Пани, недалеко од Линије контроле, које су наводно спровеле индијске снаге.

© AP PHOTO / MUHAMMAD SAJJD
Пакистанци пале заставу Индије на митингу подршке индијском Кашмиру

Гафур је навео да је у одговору Пакистана убијено шест индијских војника, укључујући и официра, као и да су два бункера уништена.

Портпарол војске такође тврди да је кршење примирја од стране снага Њу Делхија однело животе три цивила, укључујући седмогодишњег дечака. Индија још није одговорила на те тврдње.

Раније је званичник индијске војске изјавио да је Пакистан прекршио примирје у сектору Кришна Гати, у округу Пунч, у области Џаму и Кашмир, користећи малокалибарско оружје и минобацачке гранате.

Последњих месеци порасла је напетост између двеју држава, са неколико размена ватре дуж Линије контроле у Кашмиру. Обе земље оптужују једна другу за кршење примирја, које је постигнуто након претходне ескалације у фебруару и марту.

Линија контроле је скоро 725 километара дуга географска граница која дели регион Џаму и Кашмир на два дела, чији један део контролише Индија, а други Пакистан.

Пакистан: Као одговор на кршење примирја убијено шест индијских војника

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »