Истрага због претње смрћу Милораду Додику

Тужилаштво БиХ истражује претње смрћу српском члану Председништва БиХ Милораду Додику, изреченим у коментарима на порталу «БН телевизије», саопштено је из те правосудне институције.

Милорад Додик (фото: Лола Ђорђевић)

 

Виша стучна сарадница за односе са јавношћу Тужилаштва БиХ Адиса Карачић навела је да је та институција примила обавештење од Агенције за истраге и заштиту (Сипа) у вези са претећим садржајем Додику.

Предмет је у раду, више информација или детаља не можемо давати», рекла је Карачићева.

Из Агенције за истраге и заштиту (Сипа) БиХ 19. августа је агенцији Срна речено да су предузели потребне мере на утврђивању свих релевантних чињеница у вези с претњама смрћу српском члану Председништва БиХ Милораду Додику изреченим у коментарима на порталу БН телевизије и о предузетим мерама обавестила Тужилаштво БиХ.

Из Сипе подсећају да су 30. јула примили информацију МУП-а Републике Српске о чланку објављеном на порталу те телевизије и коментару са претећим садржајем упућеним Додику од НН лица под псеудонимом «Романија».

У том коментару се каже: «Вукане, капу ти скидам. Да ти Бог подари здравље и дуг живот. Мало је тако поштених људи. А Додика једино метак може скинути са чела Републике Српске и напаћеног народа. Молим Бога да се неко нађе и да га упуца да читав народ ослободи окова и ланаца. Нема друге, изгледа».

Танјуг

Истрага због претње смрћу Милораду Додику

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »