До краја године 20 војних вежби на западној граници Русије

Ситуација на западним границама Русије остаје напета, и зато Москва „реализује комплекс мера“ за њено јачање, рекао је министар одбране Сергеј Шојгу.

„Ситуација (око Русије) се може окарактерисати као јачање војног присуства НАТО-а у источној Европи, распоређивање система америчког ПРО у Пољској и Румунији, проширењу војне сарадње Алијансе са Финском и Шведском“, објаснио је Шојгу на колегијуму Министарства одбране.

До краја године ће у западном војном округу бити изведено више од 20 војних вежби у којима ће учествовати снаге противваздушне одбране, материјално-техничке логистике, као и обалске јединице.

Осим тога, Западни војни округ ће добити више од 1.300 јединица нове и модернизоване војне технике. Наставиће се и попуњавање војске са војницима по уговору: ове године је већ одобрено више од 9.000 војника.

Главни напори команде округа, према речима Шојгуа, усредсређени су на припрему руско-белоруских војних вежби „Штит савеза 2019“ које ће бити одржане 13—19. септембра и којима ће се завршити двогодишњи циклус заједничких припрема.

Како је планирано, у њима учествује до 12 хиљада војника и 950 јединица војне технике. Шојгу је нагласио да имају искључиво одбрамбени карактер.

Почеле су припреме за три војне вежбе ОДКБ-а — „Сарадња“, „Ешалон“ и „Потрага“. У њима ће учествовати војске из Русије, Јерменије, Белорусије, Казахстана, Киргизије и Таџикистана.

 

Спутњик

До краја године 20 војних вежби на западној граници Русије

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »