Црнадак: Састанак Вучића и Помпеа добра вест

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак изјавио је да је састанак председника Србије Александра Вучића с америчким државним секретаром Мајком Помпеом у Њујорку добра вест због подршке Вашингтона укидању такси, те већих шанси за наставак дијалога и коначан договор Београда и Приштине.

«Посебно радује чврста подршка Вашингтона укидању такси на робу из БиХ и Србије, које нам наносе огромну финансијску штету. Надам се да ће то довести до њиховог укидања што пре, можда и пре избора на Косову. Посебно ћу то потенцирати у сусретима с представницима америчке администрације, које ћу ускоро имати, као и наш нови амбасадор у Вашингтону који наредних дана почиње свој мандат», рекао је Црнадак.

Он каже, преноси Фена, да већи ниво разумевања на релацији Вашингтон-Београд значајно повећава шансе за наставак дијалога и коначни договор Београда и Приштине.

«Вашингтон неће мењати став о независности, али њихов избалансиранији приступ који је Вучић наговестио може бити подстрек за коначно решење, што је од великог интереса и за БиХ и за цео регион», рекао је шеф дипломатије БиХ.

Он, као представник Републике Српске, сматра да је веома важан дијалог руководства Србије на највишем нивоу са Вашингтоном, «јер они који свађају Србе са Америком не мисле им добро».

«Нама треба отворен и коректан однос са САД, како би дипломатским путем чврсто држали своје дејтонске позиције и обезбедили економски развој РС», закључио је Црнадак.

Танјуг

Црнадак: Састанак Вучића и Помпеа добра вест

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »