Афера «Рекет»: шефица специјалног тужилаштва се не осећа кривом

Катица Јанева, шефица Специјалног тужилаштва у Северној Македонији након испитивања у скопском тужилаштво у случају «Рекет» рекла је да не осећа кривицу и да је она за сада сведок о том случају, преноси портал «а1он».

фото: vijesti.me

Катица Јанева наводи да не зна да ли ће се истрага проширити.

«Мој телефон није био форматиран, а не знам да ли ће се истрага проширити. Ја не осећам кривицу, биће суђење и имаћете могућност да видите како се одвија», рекла је новинарима Јанева испред скопског тужилаштва.

На питање зашто је током испитивања у тужилаштву била са адвокатом, шефица Специјалног тужилаштва одговорила је да свако има право на правне консултације.

Јанева није дала додатне одговоре на питања, нити је рекла да ли зна где се налази новац који је изнуђен од бизнисмена Јордана Камчева.

На оптужбе тужиоца Лиле Стефанове, која је изјавила да је Јанева тражила затварање предмета «Поштанка банка» под условом да осумњичени врате новац, али да не буду оптужени, Јанева је рекла да ће временом објаснити и тај случај.

Глас Јаневе чује се у једном од разговора између оптуженог Бојана Јовановског – Бокија 13 и бизнисмена Јордана Камчева. Она се, наиме, у том разговору обрача Камчеву речима:»не брини, све ће бити ок».

Јовановски и Зоран Милевски за сада су једини оптужени у случају «Рекет» за изнуду више од милион евра од бизнисмена Камчева у замену за ослобађање од притвора, а то решење би, иначе, морала да потпише Јанева.

Афера «Рекет»: шефица специјалног тужилаштва се не осећа кривом

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »