Весић: Ђилас преко својих медија линчује свакога ко му се супротстави

Постављене шине, саобраћај у Карађорђевој од 1. септембра

Постављање трамвајских шина у Карађорђевој улици је завршено, радови се одвијају по плану и аутомобилски и трамвајски саобраћај ће кроз ту улицу почети да се одвија 1. септембра, изјавио је Весић.

“Како смо обећали грађанима, Карађорђева улица биће проходна за трамвајски и аутомобилски саобраћај од првог септембра”, рекао је Весић и додао да ће се после тог рока наставити са преосталим радовима на уређењу тротоара и околног терена, као и Савског кеја који ће бити уређен до јануара 2020. године.

„Управо смо завршили полагање трамвајских шина и изградњу стубова контактне мреже, а у наредних десет дана полажемо камене коцке у трамвајске баштице и завршавамо изградњу друге коловозне траке“, рекао је Весић.

Весић је додао да ће наредног викенда, у суботу на недељу, бити потпуно заустављен саобраћај у Карађорђевој улици како би се извело завршно асфалтирање.

„Биће то први пут од почетка радова да ће саобраћај бити заустављен потпуно и зато је изабран викенд, а завршно асфалтирање значи да су радови готови јер се то ради на крају“, рекао је Весић и објаснио да ће после завршног асфалтирања бити урађена хоризонтална сигнализација, те да ће Карађорђева бити спремна за саобраћај.

Навео је да је у оквиру реконструкције те улице, дужине 682 метра, изграђена нова трамвајска пруга и контактна мрежа до окретнице код Калемегдана.

Како је додао, трамвајска пруга је непосредно иза Бранковог моста померена ка реци Сави чиме се добија више простора за пешачки саобраћај уз постојеће објекте.

„Возила ће користити по једну саобраћајну траку са обе стране трамвајске баштице. Трасу трамваја ће користити и возила за јавни превоз путника ради убрзања протока саобраћаја, уз остваривање максималне безбедности свих учесника у саобраћају“, појаснио је заменик градоначелника.

Навео је да је у зони зграде Капетаније изграђена ниша за путничке аутобусе одакле ће се превозити путници са туристичких бродова, од пристаништа ка центру града.

„Савски кеј ће бити уређен на делу од Бранковог моста до краја Бетон хале на површини од око један хектар. Биће уређене зелене парковске површине и пешачке стазе, постављено дечије игралиште, док ће бициклистичка стаза дуж целог потеза бити ширине од 2,5 до 3,5 метра и представљаће део бициклистичког коридора Дорћол-Ада Циганлија“, рекао је Весић.

Навео је да ће на Савском кеју бити формиран травњак и посађена нова стабла, жбуње и украсно биље, као и урбани мобилијар, те да ће за потребе наводњавања и одвођења отпадних и атмосферских вода бити постављено више од 2.000 метара инфраструктурних водова.

Весић је додао да радове чија је вредност 854,3 милиона динара за реконструкцију Карађорђеве улице и уређење Савског кеја финансира Град Београд.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »