Весић: Антонијевић не разуме да понашање опозиције уништава дијалог

Горан Весић, члан Председништва СНС, одговарајући на опаску Милана Антонијевића да је јавно говорио и о ономе чега није било на састанку власти и дела опозиције, каже да сматра да је о томе шта о новинарству мисли лидер Нове странке Зоран Живковић требало обавестити јавност.

Додаје да би он то поновио и када би тиме прекршио правило по ком се одвијају састанци на ФПН, а због чега га је Антонијевић помињао.

Весић замера Антонијевићу да има различите аршине кад је у питању опозиција и кад је реч о представницима власти на састанцима који се одвијају на Факултету политичких наука, а у покушају да се приближе ставови две стране у вези с изборним условима, али поручује да ће упркос томе СНС и даље долазити на те састанке уколико их организатор позове.

Весић је рекао да му је жао што Милан Антонијевић, директор Фондације за отворено друштво, није чуо оно што су, како наводи, чули сви чланови делегације СНС на јучерашњем састанку власти и дела опозиције, а то су, каже, биле увреде на рачун чланова делегације Српске напредне странке које су износили Обрадовић, Алексић и Живковић.

„Жао ми је што Антонијевић није чуо, да ме не би поново оптужио да кршим правила нећу их помињати. Ми смо их чули“, рекао је Весић након што је Антонијевић изјавио да су поједини учесници састанка давали изјаве не само о садржини састанка већ и о нечему што се на састанку није десило, додајући да мисли на Весића.

Весић је рекао и да му је жао што Антонијевић не сматра да је кршење правила то што су ова три представника опозиције напустила састанак, а потом медијима давали нетачне информације о ставовима делегације Српске напредне странке, попут оних да није спремна на договоре.

„О личним увредама које је Живковић износио на мој рачун нећу да говорим. Као што ми је жао што се г. Антонијевић не сећа колико пута је Ђукановића и мене прекинуо Обрадовић, те сам морао да га питам ко је модератор? Ако то није кршење правила не знам шта је“, навео је Весић.

Весић је рекао да није примећено да је током првог састанка, супротно правилима, један од учесника Драган Ђилас обавестио о састанку само једну телевизију – Н1.

Весић примећује да Антонијевић није приметио ни да је делегација Српске напредне странке била конструктивна и да се трудила да пронађе простор за компромис, а да није супротно правилима давала ултиматуме да сви учесници морају да потпишу споразум који није био део уводних материјала.

„На крају, жао ми је јер г. Антонијевић не разуме да овакво понашање опозиције уништава дијалог“, поручио је Весић.

Подсетио је још да је Ђилас у „отвореном писму“ Антонијевићу пре 15 дана, када је рекао да више неће да долази, изрекао лажи попут оне да представници Српске напредне странке вређају на дијалогу представнике опозиције што је, тврди Весић, ноторна лаж и измишљотина.

„И тада Антонијевић није реаговао упозорењем, ни да Ђилас крши правила, ни да износи лажи са затвореног дела састанка. Али, очигледно једни аршини важе за нас, а други за Ђиласа. Он може и да бојкотује, шаље ултиматуме, лаже у отвореним писмима и обмањује јавност без упозорења организатора“, констатовао је Весић.

Поручио је, међутим, да ће без обзира на све, Српска напредна странка наставити да учествује у дијалогу и да буде конструктивна ако је организатори буду позивали.

 

 

 

 

 

извор: Танјуг

 


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »