Скопље тражи објашњење од Приштине због меда и кромпира

Македонске власти ће захтевати од привремених институција у Приштини аргументовано објашњење о томе на основу којих међународних стандарда је усвојена забрана извоза македонског кромпира и меда на територију КиМ, преноси МИА.

Директор македонске Агенције хране и ветерине Зоран Атанасов изјавио је да македонски производи задовољавају светске стандарде и да је неоснована изјава косовских власти о разлозима за забрану увоза македонског кромпира и меда на територији КиМ. 

Упитан да ли Северна Македонија размишља о увођењу контрамера Приштини, Атанасов је рекао да се не размишља у том смеру.

Прошлог петка косовски министар трговине и индустрије Ендрит Шаља наложио је забрану увоза кромпира и меда из Северне Македоније као одговор на одлуку Скопља да забрани увоз младе рибе и икре са територије КиМ.

Како је рекао Шаља, забрана ће остати на снази све док македонске власти не размотре поново одлуку о забрани увоза младе рибе и икре са КиМ.

Скопље, међутим, тврди да није уведена забрана за увоз икре и младе рибе са КиМ, већ да је потребно да та роба има сертификат да је исправна и да би се на основу тога без проблема увозила. 

 

Скопље тражи објашњење од Приштине због меда и кромпира

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »