Мировић: Сарадња са представницима мађарске националне мањине огледа се у политици конкретних дела

 

Свечаном академијом, вечерас је у Новом Саду обележен национални празник мађарске националне мањине.

 

Честитајући празник припадницима мађарске националне мањине, председник Покрајинске владе Игор Мировић подсетио је да је Скупштина Војводине донела одлуку да се управо овај дан издвоји као датум од посебног значаја за мађарску националну мањину, а тиме и за АП Војводину у целини, што је потврда, како је рекао, изванредних односа наша два народа.

 

„Следићемо узоре и примере који нас спајају и који потврђују да је пут сарадње и међусобног поверења и уважавања једини и најбољи пут за нашу будућност“, рекао је Мировић.

 

Он је нагласио да се сарадња са представницима мађарске националне мањине у Покрајинској влади, Скупштини Војводине и у локалним самоуправама широм Војводине, претходне четири године огледа у политици конкретних дела за грађане без обзира на веру и нацију.

 

„Најважнија наша снага јесу заједнички узори из прошлости на које данас подсећамо, а најважнија порука наше садашњости и будућности јесте порука солидарности, једнакости и велике радиности која ће нашу земљу приближити развијенијим и успешнијим земљама“, рекао је Мировић.

 

 

 


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »