Меркел: Европа »истински уједињена» само са земљама Западног Балкана

Немачка канцеларка Ангела Меркел поручила је да Европа ће бити истински уједињена само када све земље на Западном Балкану постану чланице Европске уније.

фото:Дојче веле

Европско издање портала Политико наводи да изјава немачке канцеларке представља још једну потврду посвећености Берлина проширењу Европске уније, што је непопуларна идеја међу неким чланицама ЕУ и многим бирачима у западној Европи.

Ангела Меркел говорила је у Мађарској, на обележавању 30. годишњице такозваног «Паневропског пикника» – симболичног догађаја који је довео до масовног егзодуса становника Источне Немачке на Запад, коначног пада Гвоздене завесе и приближавања западне и источне Европе.

Међутим, канцеларка је нагласила да европско јединство неће бити заокружено док се цели Западни Балкан не придружи Европској унији.

«Ако посматрате ствари геостратешки и такође погледате мапу, видећете да ће Европа бити истински уједињена само са државама Западног Балкана», рекла је Меркелова новинарима у мађарском граду Шопрону, преноси Глас Америке.

Меркел: Европа »истински уједињена» само са земљама Западног Балкана

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »