Иљир Мета: Албанци су кључни фактор евроатлантске будућности Црне Горе

Албанци су кључни фактор евроатлантске будућности Црне Горе, сагласили су се у Тирани председник Албаније Иљир Мета и председник црногорске општине Тузи Ник Ђелошај.

Албанци у Црној Гори и даље ће бити кључни фактор евроатлантске и европске будућности овог пријатељског и важног партнера за мир и стабилност у региону, саопштено је након разговора Мете и Ђелошаја.

Како се наводи, Мета је Ђелошају пожелео успех на позицији председника општине Тузи, у којој већину чини албанско становништво. Како је пренела приштинска „Коха“, он је нагласио да победа Ђелошаја на последњим локалним изборима у тој општини није само прилика за унапређење локалне власти, већ и за показивање лидерских вештина Албанаца кроз сарадњу и суживот са Црногорцима и свим осталим етничким групама.

Шеф албанске државе похвалио је изванредне традиционалне односе Албаније и Црне Горе као узор за цели регион и изразио уверење да ће Албанци у Црној Гори и даље бити кључни фактор евроатлантске и европске будућности те пријатељске земље и важан партнер за мир и стабилност у региону, пренео је Танјуг.

Спутњик

Иљир Мета: Албанци су кључни фактор евроатлантске будућности Црне Горе

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »