Вулин: Следеће године стижу хеликоптери из Русије, сами бирамо шта ћемо да набавимо

Делегација Министарства одбране боравила је у Русији на позив руског министра одбране. Том приликом обишли су фабрику “Роствертол“ која ће у првом кварталу наредне године испоручити четири нова хеликоптера Војсци Србије, присуствовали су и финалу тенковског биатлона у ком је екипа Војске Србије заузела осмо место. Током боравка у Русији, српски министар одбране састао се са својим руским колегом Сергејем Шојгуом.

Министар одбране Александар Вулин је за РТС рекао да се споразум председника Русије и Србије Владимира Путина и Александра Вучића добро развија, као и да су ушли у другу фаза рада на «миговима».

«Обезбедили смо да несметано стигне 10 БРДМ-2 оклопних возила, са министром Шојгуом смо разговарали о томе да их стигне још, стићи ће и тенкови који су договорени», рекао је Вулин.

Указао је да ће у првом кварталу следеће године стићи и четири Ми-35 хеликоптера, као и три Ми-17 хеликоптера.

Вулин је рекао и да Србија и Русија никада нису имале толико заједничких активности. Наставиће се сарадња када су у питању војне вежбе, пренос искуства, образовање кадрова.

«Имамо веома плодну, широку сарадњу која се спроводи у складу с политиком војне неутралности», навео је Вулин.

Истакао је да сарађујемо и са истоком и западом – сами бирамо пријатеље, наоружање и образовање за наше кадрове.

«Ми смо наручили и већ добијамо ХА-145 хеликоптере француско-немачке копродукције, наручили смо и ракете ‘мистрал’ из Француске, а видите колико наоружања набављамо с простора Руске Федерације. То је војна неутралност, сами бирате, доносите одлуке и узимате шта је најпотребније вашој земљи», рекао је Вулин.

(фото:Лола Ђорђевић)

Вулин о припадницама Кобри

На констатацију да су припаднице јединице Кобре први пут обезбеђивале зграду Председништва, што су многи критиковали, Вулин је рекао да је «тешко разумљива та количина мржње пре сопственој војсци».

«Припаднице Кобри су равнопревни припадници Војске. Обављапе су свакодневне активности јер су задужене за безбедност врховног команданта», рекао је Вулин.

Вулин: Следеће године стижу хеликоптери из Русије, сами бирамо шта ћемо да набавимо

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »