Ванредна ситуација на броду са мигрантима који чека помоћ у италијанским водама

Добротворна организација „Отворене руке“, која управља бродом за спасавање на којем се налази више од стотину миграната и који се налази близу италијанске обале, саопштила је да не може да прихвати понуду Шпаније и пристане у шпанској луци Алхесирас, а разлог је ванредна ситуација на броду.

„Не прихватамо Шпанију као луку, јер се налазимо у екстремној хуманитарној ванредној ситуацији“, изјавила је портпаролка брода „Отворене руке“.

Она је рекла да им је потребно да се искрцају одмах, пренео је Ројтерс.

„Незамисливо је да пловимо шест дана, толико би нам требало да стигнемо до Алхесираса“, истакла је портпаролка брода „Отворене руке“.

Шпанија је понудила Алхесирас као луку за искрцавање више од стотину миграната из хуманитарног спасилачког брода, који је провео више од две недеље на мору, чекајући сигурну луку која ће му бити на располагању.

Мигранте, од којих су већина Африканци, покупио је брод „Отворене руке“ крај обале Либије и они чекају да се искрцају на италијанском острву Лампедузи, пренео је Танјуг.

Међутим, италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини наредио је својим званичницима да им не дозволе да се искрцају, иако је јуче дозволио да 27 малолетних лица напусти брод.

Ванредна ситуација на броду са мигрантима који чека помоћ у италијанским водама

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »