Суспендованој секретарки хрватске амбасаде у Берлину прети отказ због расизма и ксенофобије

Прва секретарка хрватске амбасаде у Берлину Елизабета Мађаревић, која је направила скандал због својих расистичких и ксенофобних објава на Фејсбуку, суспендована је и повучена из амбасаде у Берлину, јавио је „Јутарњи лист“.

Како се наводи, инспекција хрватског Министарства спољних и европских послова предложила је да јој се изрекне најтежа дисциплинска мера, а то је отказ, зато што је објављивала расистичке и ксенофобне садржаје на Фејсбуку и коментарисала потезе немачке канцеларке Ангеле Меркел.

Тиме се, како се додаје, огрешила о законе и етички кодекс који обавезује дипломате да штите углед Хрватске у иностранству. Одлуку о санкцији треба у поступку да потврди дисциплински суд.

Мађаревићева је на свом Фејсбук профилу заговарала „белу Европу“, изражавала ксенофобне и хомофобне ставове, а својевремено је у једном ауторском тексту немачкој канцеларки Ангели Меркел замерила „недостатак властите културе“, пренео је Танјуг.

Раније данас хрватски медији су објавили да би Министарство спољних и европских послова требало током дана да се изјасни о случају дипломате на служби у Берлину Елизабете Мађаревић после низа расистичких и ксенофобних изјава које је објављивала на свом Фејсбук профилу.

Суспендованој секретарки хрватске амбасаде у Берлину прети отказ због расизма и ксенофобије

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »