Случај „Рекет“ — којим ће путем Северна Македонија(ВИДЕО)

Министар спољних послова Северне Македоније Никола Димитров оценио је да је неопходно свеобухватно и одлучно решавање случаја „Рекет“.

фото:АП

„Могућност да је тужилац из Специјалног тужилаштва умешан у трговање са одговорношћу, максимално повећава потребу за свеобухватним и одлучним решавањем овог случаја“, навео је Димитров на друштвеним мрежама.

Према његовим речима, ако је онај ко је требао да процесуира криминал стао на страну криминалаца, то треба да буде додатни мотив у борби за правду.

„Решавање и правда у случају ’Рекет‘, али и решавање свих других криминала. ’Рекет‘ је заправо раскрсница. Један пут води ка будућности, други ка провалији“, закључио је Димитров на Фејсбуку.

У случају „Рекет“ у Северној Македонији оптужен је македонски шоумен Бојан Јовановски, познатији као Боки 13, који је од скопског бизнисмена Јордана Камчева изнудио више од милион евра у замену за ослобађање од притвора и решење које би морала да потпише шефица Специјалног тужилаштва Катица Јанева.

У прислушкиваним разговорима између Камчева и Бокија 13, који је објавио италијански лист „Веритас“, чује се и глас Јаневе која се обраћа Камчеву речима да „не брине и да ће све бити у реду“.За Јаневу важи да је блиска владајућој структури у Северној Македонији, те се и македонски премијер Зоран Заев у неколико наврата чврсто супротставио македонској опозицији која је захтевала смену Јаневе због, како су наводили, рада у интересу владајуће елите.

Македонски новинар Бранко Геровски у свом тексту за портал Плусинфо наводи да је и македонски премијер Зоран Заев знао да постоје необориви доказе о «бомбашком милионском рекету и о умешаности Катице Јаневе у афери».

Геровски додаје да је у међувремену постало јасно да је прикривање тог скандала немогуће, те да су због тога осумњичени и притворени Бојан Јовановски и Зоран Милевски, док је Катица Јанева поднела оставку.

Власник италијанског портала Верита Ларис Гајзер, који је објавио снимке, рекао је да жели да помогне у потрази за истином у Македонији.

«Данас смо објавили други део мог прилога о корупцији у Македонији. Од 2015. године пратим и извештавам о томе како се група некомпетентних политичара уз помоћ непријатељских страних сила бестидно игра са животима и судбином македонског народа», навео је Гајзер.

Случај „Рекет“ — којим ће путем Северна Македонија(ВИДЕО)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »