Сирија: У Идлибу откривене тајне пећине терористаТоком борбених дејстава наставља се чишћење градова у којима су раније боравили терористи. У провинцији Идлиб, источно од града Хабита, откривене су пећине у којима су се крили терористи.

Милитанти су припремили терен и радили на пробијању тунела и просторија у стени. Планирано је да се постави камп за обуку саботажних група које су радиле у јужном Идлибу и северном Хаму. У ископаним пећинама постојало је седиште, оставе за муницију и оружје, као и простор за рекреацију и бунар са водом. Простори и тунели нису намењени само особљу. Могу да уђу и буду неоткривени технологијом терориста.

Ал-Хубаит је сада потпуно очишћен од терориста, подземни пролази су очишћени од мина. Село Ал-Хубаит сада је постало место за окупљање снага сиријске војске. Ускоро ће почети друга фаза уништавања терориста. У град ће «Снаге Тигре» снаге Сухеила ал-Хасана, које ће уништити скривајуће милитанте из Хаиат Тахрир ал-Шама.

Сиријска војска наставља да чисти окружење града Хан Шеикхун у провинцији Идлиб. Милитанти Хаиат Тахрир ал-Шам постепено се повлаче, а фронт се помера ка северу села. Артиљерија и авиони и даље врше ударе на положаје милитаната.

Сирија: У Идлибу откривене тајне пећине терориста

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »