Македонија: Тужилац испитује осумњичене у случају „Рекет“

У тужилаштву у Скопљу данас је испитан Зоран Милевски звани Кичеец, који је, заједно са македонским шоуменом Бојаном Јовановским званим Боки 13, оптужен за изнуду новца у случају „Рекет“, а сутра ће бити испитана и Катица Јанева, шефица македонског Специјалног тужилаштва.

Како пишу македонски медији — Милевског је испитивала Вилма Рускоска, тужилац у случају „Рекет“, како би се сазнало где су отишли еври изнуђени у тој афери. Ово је прво испитивање осумњичених у том случају, након што је 15. јула истрага отворена.

Из македонског тужилаштва до сада нису саопштили да ли су сазнали где је завршило милион и по евра, које су Јовановски и Милевски изнудили од скопског бизнисмена Јордана Камчева, у замену за ослобађање од притвора.

Медији у Северној Македонији наводе да су из тужилаштва кратко саопштили — да је у процесу финансијска истрага и да се проверавају рачуни и сефови.

Камчев, који је осумњичен у једном од случаја Специјалног тужилаштва на чијем је челу Катица Јанева, дао је паре и преговарао са Бокијем 13 и Милевским, како би био ослобођен притвора. У објављеним разговорима између Јовановског и Камчева на италијанском порталу „Ла Веритас“ чује се и глас Јаневе, која се обраћа Камчеву, рекавши — „да не брине и да ће све бити ок“.

Управо Катица Јанева би морала да одобри ослобађање од притвора бизнисмена Јордана Камчева.

Сутра у ће скопском тужилаштву бити испитана и шефица македонског Специјалног тужилаштва Катица Јанева.

Македонија: Тужилац испитује осумњичене у случају „Рекет“

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »