Црна Гора објаснила зашто албански полицајци шпартају по Андријевици и Беранама

Службеници полиције Албаније боравили су на подручју Андријевице и Берана у складу са споразумом двеју држава, а у вези сагледавања стања граничних пирамида и ознака од стране албанске полиције и службеника управа за некретнине двеју држава.

То је образложење црногорске полиције које је уследило након информација које су се појавиле у медијима о томе да је уочено присуство службеника полиције Албаније на територији Црне Горе.

„Напомињемо да постоји уредна евиденција на граничном прелазу Грнчар о уласку и изласку поменутих службеника и возила, као и о временском периоду њиховог задржавања у пограничном делу наше државе“, наведено је у саопштењу, у којем се наводи и да службеници Управе полиције имају вишеструку и квалитетну сарадњу са граничном полицијом Републике Албаније.

Та се сарадња, како наводе, огледа у бројним контактима и заједничком раду у Заједничком центру за полицијску сарадњу у Плаву, у редовним састанцима на централном, регионалном и локалном нивоу, као и у раду заједничких граничних патрола Црне Горе и Албаније у пограничном делу.

Црна Гора објаснила зашто албански полицајци шпартају по Андријевици и Беранама

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »