Вучић: Нови ауто-пут "Милош велики" је на понос целе Србије

Нови ауто-пут „Милош Велики“ је на понос целе Србије и све што се гради има за циљ спајање српског народа, поручио је председник Александар Вучић и истакао да се на овај пут чекало 74 године.

По доласку на наплатну рампу Обреновац на ауто-путу „Милош велики“ који ће вечерас бити пуштен у саобраћај, Вучић је изразио задовољство што су на отварање ауто-пута „Милош велики“ допутовали српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и представник српског народа у Црној Гори Андрија Мандић.

„Ово што радимо, радимо да бисмо се спојили са браћом у Црној Гори. Веома је важно ово што смо радили и то је за понос целе земље“, казао је Вучић.

Председник је рекао да је више пута хеликоптером обилазио ауто-пут док се градио.

Оценио је да ћемо у наредна четири месеца имати „чеп“ на Остружници и у Баричу, али да ће се, након 18.децембра, пре Светког Николе, отворити пут до Сурчина.

Указао је да је видео петљу која се гради и да ће на том путу бити и један најлепши и најмонументалнији мост преко Саве и Колубаре.

„Имаћете тада суштински ауто-пут Београд – Чачак“, рекао је Вучић на наплатној рампи Обреновац, која је прва тачка обиласка ауто-пута „Милош Велики“.

Вучић је рекао да је много труда и напора целог народа било потребно и да се на овај пут чекало 74 године.

„Знам да су још од 1991. године обећавали како ће се изградити. Људи су, због тога, говорили, да сви лажу и да су сви исти“, објаснио је Вучић.

У разговору са представницима кинеске компаније ЦРБЦ Вучић је истакао да захваљујући председнику Кине Си Ђинпингом Србија напредује брзо и добро.

Председник је приметио да се најављује рецесија у САД, као и негативан раст за неке европске земље и истакао да Србија, без обзира што ће то утицати и на њу, жели да подиже свој раст, јер је много заостајала.

За то ће нам бити потребна и подршка кинеских пријатеља, рекао је Вучић и замолио амбасадорку Кине да председнику Сију пренесе поздраве, али и поруку да српски народ никада неће заборавити то што су Кинези уложили у Железару Смедерево.

Председник је истакао да је захвалан инжењерима, извођачима, свима који су учествовали у изградњи ауто-пута и указао да је све то могуће када има новца.

“Пре то није било могуће, али можемо то после 2014. године и тешких финансијских реформи”, рекао је председник и додао да је данас срећан јер су кинески партнери заинтересовани за градњу пута Београд – Зрењанин, док кинеска фирма гради и деоницу ауто-пута Прељина-Пожега.

Пренео је и да је добио обећање данас од кинеских представника да ће та деоница бити отворена пре краја 2021. године.

То значи да ће се од Београда до Пожеге стизати за сат и 15, сат и 20 минута, максимално, до Златибора за мање од два сата, до Ужица за сат и по…, истакао је Вучић.

 

После ауто-пута „Милош велики“ следи Шумадијски коридор

Вучић је најавио данас изградњу Шумадијског ауто-пута.

Вучић је, обилазећи нови ауто-пут „Милош велики“, новинарима рекао да ће вечерас у говору поводом пуштања у саобраћај тог ауто-пута обелоданити трасу и друге детаље новог пројекта – ауто-пута који ће носити име „Вожд Карађорђе“.

Према његовим речима, то ће бити Шумадијски ауто-пут који ће повезати северну и централну Шумадију.

Истакао је да ће тај ауто-пут бити од великог значаја за тај део наше земље.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »