Михајловић: У претходне четири године у Србији je изграђено 300 километара ауто-путева

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изразила је задовољство што ће данас бити пуштен у саобраћај ауто-пут „Милош Велики“, на деоници од Обреновца до Љига, и истакла да је у претходне четири године у Србији изграђено 300 километара ауто-путева.

„Данас је заиста диван дан, отвара се нови ауто-пут кроз Србију тако да ћемо сада од Обреновца до Чачка имати 103 километра ауто-пута. Бићемо безбеднији, заобићи ћемо Ибарску магистралу, повезаћемо наше лепе градове“, рекла је Михајловић.

Истакла је да Србија није иста и да се развија, наводећи да је у претходне четири године у нашој земљи изграђено 300 километара ауто-путева, те да је све то урађено великим и напорним радом.

„За то нам је требао новац. 2014. године ми смо плаћали дугове које нам је оставила претходна власт, сви они који се сада нешто буне и критикују кад отварамо ауто-путеве“, рекла је Михајловић и додала да је садашња власт обезбедила новац озбиљном фискалном политиком.

Како је додала, без председника Србије Александра Вучића, владе, инжењера и радника ми данас не би могли да говоримо о овако лепом ауто-путу и свим другим ауто-путевима који ће бити отворени.

Навела је да увек има критичара и оних који ће рећи „ово је све без везе, ми смо то почели“ и додала:

„Ми смо овај ауто-пут могли да пустимо у децембру прошле године. Деоница од Обреновца до Уба је била готова, од Лајковца до Љига такође, а деоница Уб-Лајковац коју су радили ти критичари била је проблематична, направљена од блата и делови деонице су морали поново да се раде и зато је ми пуштамо сада. Изгубили смо време, новац и много тога од тих такозваних критичара“, рекла је Михајловић.

Навела је да би сви требало да будемо срећни због сваког изграђеног километра ауто-пута јер ће он, додала је, користити свим грађанима Србије.

Осим тога што ће данас бити пуштен у саобраћај ауто-пут од Обреновца до Љига, односно до Чачка, министарка је најавила да ће 18. децембра бити пуштена веома важна деоница Сурчин-Обреновац што је још 17 километара ауто-пута.

Навела је да ће данас бити потписан уговор о изградњи деонице Нови Београд-Сурчин која ће, додала је, почети да се ради у марту следеће године и изградња ће трајати око годину и по дана.

Михајловић је најавила да ће врло брзо почети да се ради и Моравски коридор и додала да се очекује да ће у септембру почети радови на деоници од Појата до Прељине, дугој 110 километара.

 

 

извор: Танјуг/ТВ Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »