Кубуровић: Србија мења Устав после избора 2020

Министарка правде Нела Кубуровић једна је од ретких српских политичарки која бар јавно не улази у отворене сукобе с колегама. Ипак, недавно се спекулисало да је заратила с председницом Скупштине Мајом Гојковић, и то ни мање ни више него због извршитеља. Кубуровићева то одбацује и каже да с Гојковићевом има добру сарадњу.

Открива и да јој тренутно није битно да ли ће бити у следећој влади, већ да је од тога важније да се говори како је с колегама успела да правосудни систем „поново постави на ноге и да он буде по мери грађана“.

* Шта је тачно у медијским написима да сте у рату с председницом Скупштине Мајом Гојковић, и то због извршитеља? Она је тражила да се за дуг испод 5.000 евра не плене куће, а ви сте се томе противили…

– Измене и допуне Закона о извршењу и обезбеђењу, које је Народна скупштина недавно усвојила, пре свега појачавају социјално-друштвени аспект закона и уводе новине, којима се драстично олакшава положај дужника. Министарство је посебно узело у обзир грађане који имају дуговања, а лошијег су материјалног стања и предвидело да се за комуналне дугове не може продати некретнина зарад износа дуга нижег од 5.000 евра. Оваква одредба није постојала раније. С друге стране, Скупштина јесте место на којем се разговара, дебатује и где се сучељавају мишљења, тако да су апсолутно нетачне приче да смо председница Гојковић и ја у некаквом сукобу. Управо супротно. Поздрављам њено активно учествовање у скупштинској расправи о овом битном закону.

* Неки су вас оптужили да браните извршитеље јер су уплатили милијарду динара у буџет и запослили 2.000 људи?

– Мислим да је министарство на чијем сам челу у протеклих неколико година показало да је највећи критичар рада јавних извршитеља, тамо где је то оправдано. Није мали број случајева разрешења, новчаних и дисциплинских казни које је министарство изрекло јавним извршитељима. Међутим, често заборављамо колико је извршни поступак битан за ефикасност правосуђа, владавину права и уопште за привреду. То што неко има правноснажну пресуду, а не може да је изврши годинама, није доступност правди. Замислите само да вама послодавац дугује вишегодишњу плату, да имате одлуку суда у вашу корист и да тај новац не можете да наплатите. Систем јавних извршитеља није нешто што је Србија измислила, то је систем који постоји у многим европским државама. Највеће замерке које смо добијали из ЕУ, и где смо донедавно увек били негативно оцењени, јесу неефикасност извршења судских пресуда. Нове измене закона још више појачавају контролу над радом јавних извршитеља, јер је битно да сваки поступак буде спроведен у оквиру закона, који, морам да нагласим, једнако брине и о правима повериоца, али и о заштити положаја дужника.

* Докле се стигло с радом на изменама Устава у делу који се односи на правосуђе?

– Скупштински Одбор за уставна питања и законодавство у јуну је усвојио Предлог за измену Устава, који је Влада упутила Народној скупштини још у новембру прошле године. Тиме је отпочео део поступка измене Устава, који је искључиво у надлежности Скупштине. То значи да народни посланици прво морају са двотрећинском већином да изгласају да ли уопште желе да се Устав мења у делу који се односи на правосуђе, затим Скупштина треба да спроведе јавне консултације поводом текста амандмана, а онда, када Одбор за уставна питања сачини коначан текст измена, о њему поново треба да се изјасне посланици.

* Иде се и на референдум?

– Уколико посланици усвоје текст измена, поново са двотрећинском већином, тек се онда о томе изјашњавају грађани на референдуму.

* И када би то могло да се догоди?

– Први пут се налазимо у ситуацији да мењамо Устав, а не да доносимо нови, што је далеко дужи и компликованији процес. С обзиром на то да су на пролеће и редовни парламентарни избори, мислим да ће нови сазив пленума бити у прилици да заврши започети процес, узимајући у обзир време и сложеност поступка.

* Грађани очекују да се смањи утицај власти, односно политичара, на правосуђе…

– Подела власти на судску, извршну и законодавну јасно раздваја надлежности и одговорности сваке од њих, али не може да у потпуности искључи међусобни утицај, јер се управо на тај начин – наравно, говоримо о утицају у оквиру закона и Устава – успоставља баланс између те три гране. Уколико погледате нека истраживања, видећете да најмањи део утицаја на судије и тужиоце долази од стране извршне власти. Много већи утицај врше колеге, пријатељи, председници судова или адвокати. Циљ будућих измена Устава управо јесте јачање независности судства и самосталности тужилаштва кроз поступак избора носилаца правосудних функција, из којег ће бити искључене Народна скупштина и Влада.

* Бивша председница Врховног суда Вида Петровић Шкеро оценила је да „Србији треба 20 година да дође до независног правосуђа“, а тврди и да су претходне реформе биле лоше. Како видите овакве критике од људи који су и сами деценијама били део правосудног система?

– То каже неко ко је лично спроводио пропале реформе, и то с највишег судијског положаја. У време када је она била председник Врховног суда Србије и председник Високог савета правосуђа, требало је много више од 20 година да се дође до ефикасног и квалитетног правосуђа. Данас су ствари битно другачије. Доста тога је урађено на јачању независности, и то не само законским изменама већ и доношењем разних других правилника и етичких кодекса од стране Високог савета судства (ВСС), Државног већа тужилаца (ДВТ) и Владе. Кренуло се и са изменама Устава, које највише треба да допринесу јачању независности, али и одговорности правосуђа. То да нису учињени конкретни помаци може да тврди само неко ко то намерно не жели да види, ко је злонамеран и бави се политиканством, а не чињеницама.

* Да пређемо на дневну политику. Не оглашавате се често када је рад СНС у питању. Како видите најаву председника странке Александра Вучића да ће се повући с тог места?

– Желим да верујем да ће се председник Вучић предомислити и да тако нешто неће урадити. Дубоко сам убеђена да му подршку томе неће пружити ни његови сарадници, као ни чланство СНС. Наравно, коју год одлуку да донесе на крају, биће поштована, јер Александра Вучића довољно познајем да могу да кажем да он одлуке не доноси преко ноћи.

* Колико честу комуникацију имате с председником Вучићем откако није у Влади и у којим ситуацијама? Колико прихватате његове евентуалне сугестије?

– С председником се сви ми из Владе консултујемо у вези с важним стратешким и државним питањима, када је то потребно, али наравно да та комуникација није свакодневна. Можда је то најчешће када је у питању Косово, јер је то високополитичко питање у којем и председник и Влада морају бити на истом курсу.

* Какву предизборну кампању очекујете? Чини се да је атмосфера већ постала помало узаврела…

– Очекујем да ће се наставити најбруталнији напади на Александра Вучића и његову породицу, јер опозиција сем лажи, нереда на улицама, уништавања јавне имовине и насиља нема ништа друго да понуди грађанима. СНС неће имати проблем да покаже колико је Србија напредовала откако су Александар Вучић и СНС постали окосница власти и сигурно се неће бавити тиме да грађанима указује колико је неко лош, већ баш супротно – колико доброг је у протеклих неколико година учињено и шта је план за будућност.

* Да ли уопште постоји дијалог власти и опозиције?

– Ова власт је показала у безброј случајева да је дијалог једини прави начин да се дође до договора, којим ће све стране бити једнако задовољне, или пак једнако незадовољне. Када је у питању дијалог с представницима опозиције, драго ми је што је он отпочео, али у делу опозиције не видим искрену жељу да се њиме нешто постигне. Сваки дан у јавност излазе појединци са опречним изјавама и другачијим ставовима. Мислим да међу њима самима постоји дубоко неповерење и несугласице, што је за њих већи проблем него неслагање с Владом.

* На крају, да ли видите себе у влади и после избора 2020?

– Где ћу бити након избора, то остаје да видимо. Важно је где сам данас и какве резултате у раду остварује Министарство правде откако сам постала министар. Све док сам на овом месту, желим да будем сигурна да смо моји сарадници и ја дали све од себе да правосудни систем поново поставимо на ноге и да он буде по мери грађана. Да ли и колико смо успели у томе, рећи ће управо исти ти грађани на предстојећим изборима.

 

О истрази убиства Оливера Ивановића

НЕМА ПОМАКА, ПРИШТИНА НЕ САРАЂУЈЕ

* Да ли има помака у истрази убиства Оливера Ивановића? Каква је сарадња са органима у Приштини?

– Нажалост, нема. Приштински органи нису одговорили малтене ни на један захтев Тужилаштва за организовани криминал, док је Београд одговорио на све њихове. Они наводно спроводе истрагу, хапсе Србе на Косову без икаквих доказа да су умешани у Ивановићево убиство, престрашујући њихове породице. Нажалост, ни до каквих помака у њиховој истрази није дошло. Ми не одустајемо од наше истраге и верујем да ће тужилаштво у Београду у оквиру свог истражног поступка доћи до конкретних доказа о томе ко су наручиоци и ко су извршиоци убиства.

 

Порука за премијерку

АНА БРНАБИЋ ЈЕ ДОБРОДОШЛА У СНС

* Премијерка Ана Брнабић је наговестила улазак у СНС. Како ће бити примљена?

– Свако ко је приступио СНС са искреном жељом да помогне Србији и своме народу, да напорно ради за опште добро своје државе, био је прихваћен и прошао је кроз широм отворена врата СНС. Верујем да ће, уколико Ана жели да буде део СНС, на исти начин бити примљена.

 

 

 

 

Извор: Курир


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »