Британија се спрема да пружи отпор Русији у Африци

Начелник Генералштаба Велике Британије генерал Николас Картер сматра да Русија покушава да укључи низ афричких држава у своју сферу утицаја.

„Русија покушава да окрене неке делове Африке на своју страну“, рекао је Картер у интервјуу за „Сандеј тајмс“.

Према његовим речима, Британија треба да покуша да војном помоћи земљама у развоју и учешћем у стабилизацији прилика на њиховој територији допринесе да се оне „више оријентишу ка Западу“. Према његовим речима, сада се разматра могућност слања британских војних стручњака у Нигерију, како би помогли властима у борби против „Боко харама“.

Генерал је изјавио да планира да службу у британској војсци учини привлачнијом за експерте из области сајбер-безбедности, као и да за цивилне стручњаке у тој области отвори могућности за ширу сарадњу са војском, користећи искуство америчке војске. Он је саопштио да постоје планови да се на Јамајци оснује војна академија по моделу Сандхерста, где би се могли обучавати кадети из држава Карипског басена.

Раније су се челни људи Пентагона пожалили на повећање утицаја Русије и Кине у Африци, развојем сарадње у различитим сферама.

Спутњик

Британија се спрема да пружи отпор Русији у Африци

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »