Албанци бесни после најаве Подгорице да ће поднети пријаву због заставе: «размотрићемо даље учешће у власти»

Најава министра културе Црне Горе да ће поднети пријаву против организатора скупа у месту Тргаја недлако од Тузи, због истицања албанске заставе без знамења Црне Горе, што црногорски Албанци редовно и «нормално» чине, изазвало је бес код политичких представника албанске мањине у Црној Гори, који су на скупу дочекали косместког сепаратист И лидера покрета «Самоопредељење», иначе посланика скупштине такозваног Косова.

Албанске заставе у Тузима дочекале Аљбина Куртија.

Албански форум неће дозволити кажњавање грађана Малесије, нити упоређивање културног скупа на обали Цијевне, на коме се само певало, играло и славило, са скуповима на којима се позива на мржњу, уз шовинистичке поруке, не само према Црној Гори, него и другим суседним државама. саопштили су из тог политичког савеза.

Потребно је да се на нивоу свих националних партија размотри даље учешће у власти «где стоји министар који има један овакав став према културним активностима Албанаца», саопштено је после најаве Бпгдановића о пријави.

-Поштовани министре Богдановићу, Ви као министар, и културе Албанаца у Црној Гори, требало би да знате да истакнута застава на поменутом скупу није само застава Албаније, него национална застава свих Албанаца, где год живе, то јест застава коју нам је у аманет оставио највећи албански национални јунак, Ђерђ Кастриоти-Скендербег, иначе и ујак Ивана Црнојевића. Господине министре, такође би требало да знате, да организатори традиционалног скупа су грађани Малесије и наша дијаспора, која је заједно са суграђанима албанске националне заједнице у Црној Гори, као аутохтон народ, дала пуну подршку обнови црногорске независности 2006. године, и свим евро-атланским интеграционим процесима Црне Горе, и у тим процесима та застава није сметала, а Ви је данас упоређујете са неким другим заставама и скуповима», наводи се у саопштењу Албанског форума.

За Албанце, Ваша пријава ништа не значи него сте сами себи оставили љагу Вашим деловањем! Али, свакако да додамо да је потребно да се на нивоу свих националних партија размотри даље учешће у власти где стоји министар који има један овакав став према културним активностима Албанаца, на којима неизоставно се вијори и вијориће се застава Албанаца — поручено је не само министру Богдановићу већ целом црногорском врху од политичких представника Албанаца у Црној Гори.

Очигледно, неки рачуни долазе на наплату…

М. СЕКУЛОВИЋ

http://www.novosti.rs/

Албанци бесни после најаве Подгорице да ће поднети пријаву због заставе: «размотрићемо даље учешће у власти»

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »