Вулин посетио ЦСКА и поручио: За вас навијају многи Срби

Министар одбране Александар Вулин, током посете војном клубу ЦСКА, изјавио је да је овај клуб у Србији веома познат и да многи за тај клуб навијају.

Александар Вулин (фото : Лола Ђорђевић)

„У Србији када кажете ЦСКА мислите на спорт, мислите на фудбал, мислите на кошарку, хокеј, али изнад свега мислите на војску Русије“, рекао је Вулин, који у Руској федерацији борави на позив колеге Сергеја Шојгуа.

Министар одбране је истакао да му је велико задовољство да види места где су се толики легендарни шампиони обучавали и припремали, а ЦСКА је обишао са начелником тог клуба пуковником Артјомом Валерјевичем Громовим.

„Види се да се много улаже и то је заиста добро, војска мора и треба да улаже у спорт“, рекао је он и додао да није спорт у војсци само физичка припрема, већ је „скуп вредности које једну војску чине вредном и важном“.

Како је објаснио — „спорт су оне вредности које војника чине бољим и другачијим“.

„Тимски дух, спремност да се жртвујете за колектив, да се борите до краја, да никада не признате предају — то су вредности које се у војсци гаје и због којих војска постоји“, рекао је Вулин и оценио да је спорт је само начин да се до тих вредности дође.

Министар Вулин и пуковник Громов сложили су се да треба унапредити већ традиционалну сарадњу војних спортиста Србије и Русије, саопштено је после обиласка спортских терена и дворана.

Како је саопштено — пуковник Громов се министру Вулину захвалио на срдачном пријему руских такмичара на атлетском кадетском такмичењу, које је пролетос одржано у Београду и позвао је тим српских кадета на Треће кадетске светске игре, које ће следеће године бити одржане у Санкт Петербургу.

Он је позив је упутио и ученицима Војне гимназије и средњих стручних војних школа за такмичење које ће се одржати у Москви, а предложио је и да футсал тимови генерала Војске Србије, као и ветерана Војске Србије, буду домаћини својим колегама из Оружаних снага Руске Федерације.

ЦСКА је једно од најтрофејнијих спортских друштава у Русији, у коме се негује и развија 56 различитих спортова, а друштво располаже са 170 спортских објеката широм Русије, у којима тренирају војна и цивилна лица, као и са дечијим спортским школама.

Спутњик

Вулин посетио ЦСКА и поручио: За вас навијају многи Срби

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »