Тзв. држава Косово забранила улаз меда и кромпира из Северне Македоније

Министар трговине и индустрије тзв. Косова, Ендрит Шаља, саопштио је да је то министарство од петка увело забрану «увоза» кромпира и меда из Северне Македоније, као одговор на мере које је Скопље предузело према неким производима са тзв. Косова, пренела је приштинска Коха.

Ендрит Шаља

Шаља у саопштењу достављеном медијима каже да је од јуна ове године, када је Северна Македонија увела Приштини тарифе на производе од рибе, подносио више жалби Секретаријату ЦЕФТА и македонском министру економије, али да до данас није добио одговор.

С обзиром на то да два месеца није добио одговор био је дужен да донесе ову меру како би «заштитио интересе Косова, косовских производа» и најавио предузимање других радњи у складу са законом.

«Данас сам одлучио да уведем реципрочне мере за производе из Северне Македоније који се увозе на тзв. Косово и да забраним улазак одређених производа да би приморао Републику Северну Македонију да има једнак третман за косовске производе који се извозе у ту државу», навео је Шаља.

Ако се, како каже, овакав третман косовске робе настави, Приштина ће предузети и друге мере не само према Северној Македонији, већ и према другим државама.

«Од сада ниједан косовски производ који се извози у иностранство неће имати неједнак третман “, рекао је Шаља.

Тзв. држава Косово забранила улаз меда и кромпира из Северне Македоније

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »