Шојгу прихватио позив да посети Србију

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је на састанку са министром одбране Русије Сергејем Шојгуом разговарао о наставку војно-техничке сарадње Србије и Русије и о томе како се спроводи споразум два врховна команданта, председника Владимира Путина и Александра Вучића.

„Министар Шојгу је изразио поштовање према председнику Вучићу и нашој политици војне неутралности и слободне земље и позвао је председника Вучића, као и нашу почасну чету да узму учешће на паради поводом 75 година победе у Другом светском рату. Заједно смо победили, заједно треба и да прослављамо. Војска Србије ће бити на Црвеном тргу 9. маја са својим врховним командантом, са свим осталим земљама-победницама и свима нама који смо били против фашизма, као представници слободних народа, што смо били тада, као што смо и сада“, рекао је Вулин новинарима.

Војска Србије ће наставити да сарађује са Русијом, а како је истакао министар, војно-техничка сарадња се одвија у складу са уговором.

„Сви рокови се апсолутно поштују и можемо са задовољством да кажемо да ће споразум двојице председника наставити да даје одличне резултате, а већ сада је значајно помогао у развоју и наших односа и наше борбене готовости“, нагласио је Вулин.

Он је такође потврдио да је министар Шојгу прихватио позив председника Вучића да посети Србију, додавши да ће датум посете бити договорени у наредном периоду.

Оливера Икодиновић/Спутник

Шојгу прихватио позив да посети Србију

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »