Самоубиство Епстајна, само још једно у низу сумњивих смрти са којима се повезују Клинтонови

Бивши шеф Беле куће Бил Клинтон и његова супруга Хилари последњих деценији били су чести актери теорија завере које су их повезивале са неким смртима у Америци, али сада су такве инсинуације први пут стигле и из Беле куће.

Фото АП

Председник Доналд Трамп је, кад су га новинари питали о евентуалној умешаности његовог претходника у још нерасветљену смрт њујоршког милијардера Џефрија Епстајна у ћелији на Менхетну, док је чекао оптужницу за сексуално искоришћавање малолетница, рекао да «нема појма».

Али, Трамп, који је иначе и сам познавао Епстајна, уједно је поставио «задатак» репортерима.

Знам да је Клинтон летео Епстајновим приватним авионом 27 пута, а он каже да је летео четири пута. Но, када су проверили ред летења показало се да је летео 27 или 28 пута. Дакле, зашто је рекао «четири пута»? — запитао је Трамп.

 Клинтонов кабинет је саопштио да се бивши председник није најмање десет година видео са милијардером, који је везе с моћницима «учвршћивао» организујући на свом приватном острву оргије са малолетницама.

Клинтонов портпарол тврди да «Клинтон никада није био на Малом Сент Џејмс острву». Али, Трамп је и даље сумњичав.

Питање које треба да поставите гласи: Да ли је Бил Клинтон одлазио на острво? Јер, Епстајн је поседовао острво које није било добро место, колико схватам. Ја никада нисам био тамо. Дакле, да ли је Бил Клинтон ишао на острво? Ако то откријете, сазнаћете много тога — рекао је Трамп новинарима.

Познато је да везе Клинтона са Епстајном датирају од 1995. године, кад се борио за други мандат у Белој кући. Епстајн је учествовао на донаторским вечерама за Клинтона, а током Биловог другог мандата, био је издашни донатор демократа, али и кампање Хилари Клинтон за Сенат.

А у његовој њујоршкој вили откривено је и уље на платну које приказује Била Клинтона у плавој хаљиници и црвеним ципелама на штиклу у Овалном кабинету.

Њујоршка сликарка Петрина Рајан-Клајд своје уље на платну је назвала «Тумачење Била». Она није одговарала на позиве америчких медија, али су се и без њених коментара појавила објашњења да је Клинтонова плава хаљина заправо реминисценција на ону коју је носила Моника Левински, млада приправница у Белој кући, када се упустила у авантуру с председником.

Мрље са те хаљине биле су главни доказ њихове везе која је умало Клинтона коштала председничке фотеље. Други примећују, међутим, сличност Клинтонове хаљине са оном коју је носила његова супруга Хилари Клинтон.

Док дилема траје, роје се нови заплети око смрти милијардера у чијој кући на Менхетну су, иначе, затечени и други бизарни декоративни детаљи. Са плафона виси лутка у венчаници, «украшавајући» степениште њујоршке куће вредне 56 милиона долара.

AP Photo / Џефри Епстајн

ВЕЗЕ И ДОКАЗИ

Откако је Клинтон напустио Белу кућу постао је чест гост на летовима Епстајновим авионом кога су звали «Лолита експрес». Клинтон је тим авионом летео на многа места, али међу њима, засада, није забележен и његов лет на «острво оргија».

Аатопсија тела милијардера Џефрија Епстајна (66), који се наводно убио у њујоршком затвору док је чекао оптужницу због сексуалне трговине малолетницама, открила је да му је врат поломљен на више места.

Првобитне тврдње да је Епстајнова смрт «очигледно самоубиство», званичници америчког Министарства правде нису у четвртак потврдили. Њихово одсуство жеље да коментаришу резултате аутопсије, међутим, није био и једини разлог због кога су се додатно распламсале теорије завере око смрти тајкуна чије везе су сезале до самог врха политичке и финансијске власти САД.

Дневник «Вашингтон пост» наводи да преломи на врату какве је имао Епстајн могу да се појаве код особе која се обесила, али и код жртава убиства дављењем, али су открића «Њујорк поста» подгрејала сумње да су бивши председник САД Бил Клинтон и његова супруга Хилари повезани са смрћу тајкуна.

Гислејн Максвел, Џефри Епстајн, фото Јутјуб

ПОТЕРА ЗА «МАДАМ КУЋЕ»

Велика потрага у САД је почела за Гизлејн Максвел (58), главном Епстајновом сарадницом у «привођењу» малолетница, које су је звале «мадам куће». Максвелова је негирала тврдње Вирџиније Робертс Гифр да су је она и Епстајн припремали са секс са британским принцом Ендрјуом.

Засада није оптужена, али након појаве низа докумената у тужби Гифрове који Максвелову повезују са «секс робљем», истрага се фокусира на њу.

Д. Савић

Самоубиство Епстајна, само још једно у низу сумњивих смрти са којима се повезују Клинтонови

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »