Пољска предлаже рецепт „обуздавања“ Русије

Одлука о распоређивању америчких снага у Пољској ће више „обуздавати Русију“, него њихово слање у западну Европу, изјавио је шеф дипломатије Пољске Јацек Чапутович, a преноси телевизија „Полсат“. Русија је спремна за сваки развој догађаја.

„Присуство америчких снага у Пољској игра веома важну и обуздавајућу улогу, много важнију од даљег присуства на западу. Русија ће два пута размислити пре него што се лати војних средстава, ако види присуство међународних снага у Пољској, и то америчких“, рекао је шеф спољнополитичког ресора.

Министар је изразио наду да ће за време наредне посете америчког председника САД Доналда Трампа Пољској планови за премештање неких јединица америчке војске у источну Европу бити конкретизовани.

Члан војног комитета Савета Федерације Франц Клинцевич, коментаришући изјаву Чапутовича, рекао је да је сама формулација питања — апсурдна.

„Русија не планира да употреби војна средства за решавање међународних проблема и зато је ’обуздавање Русије‘ само трошење материјалних и људских ресурса“, рекао је руски сенатор.

Клинцевич је скренуо пажњу и на то да ће реализација предлога шефа дипломатије Пољске појачати напетост у Европи. Он је подсетио да историја памти примере и како су се за Пољску завршили покушаји „да игра улогу у светској политици, која није природна за њу“.

Сенатор је нагласио да је Русија спремна за сваки развој догађаја.

Спутњик

Пољска предлаже рецепт „обуздавања“ Русије

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »