Коснет неће у одбор са терористом: Након Британаца и Американци се повукли из косовске агенције због Шаље

Амбасада САД је попут Британаца повукла свог представника из косовске Агенције за поређење и верификацију имовине (АККВП), након што је пре неколико месеци у одбор те агенције изабран Насер Шаља, бивши командант тзв. Ослободилачке војске Косова (ОВК), којег представници дипломатских мисија у Приштини сматрају неквалификованим, пише приштинска «Газета експрес».

Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет наводи да је поднео оставку на чланство у одбору Агенције за поређење и верификацију имовине, подсетивши на став изнет на дан када је Шаља изабран.

«САД су поднеле оставку у Одбору косовске Агенције за поређење и верификацију имовине, као што је то учинила Велика Британија раније. Нећемо наставити да учествујемо јер руководство тог одбора служи личним и политичким интересима више него људима. Избор неквалификованих особа на владиним позицијама штети имиџу Косова и губи поверење народа», написао је Коснет на Твитеру.

Раније је амбасадор захтевао да се неквалификовани и они који заузму позиције кроз непотизам и клијентелизам уклоне из приштинских институција.

Коснет је и пре неколико месеци јавно затражио да Шаља поднесе оставку на ту функцију, али је косовски парламент ипак верификовао његов избор.

Претходно је британски амбасадор Рури О`Конел изашао из одбора из истих разлога, оценивши тада да је именовање Шаље кршење Меморандума о разумевање које су потписали та амбасада и косовски парламент

Коснет неће у одбор са терористом: Након Британаца и Американци се повукли из косовске агенције због Шаље

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »