Хтели да га сами депортују: Израелски «краљ дроге» побегао украјинској безбедносној служби

Украјинска полиција потврдила је да је Амос Дов-Силвер, оснивач највеће светске онлајн мреже за продају дроге, побегао са међународног аеродрома Бориспол у Кијеву када су украјинске власти покушале да га депортују у Израел.

«Да, бекство се десило. Ипак, полиција није званично обавештена о томе. Његово изручење био је искључива ствар Украјинске безбедносне службе (СБУ), они нису обавестили полицију, тужилаштво ни друге агенције које су обично укључене у ове процедуре. Због тога је ово питање у њиховој јурисдикцији», саопштила је украјинска полиција за Тас.

Руска агенција наводи да није могла да добије званичан коментар СБУ.

Према наводима портала Украјинес Страна, «краљ дроге» побегао је синоћ када су га специјални агенти довели на аеродром како би га депортовали у Израел. Он је наводно прошао пасошку контролу након чега је скинуо наногицу. Затим је отишао у бесцаринску зону да би потом нестао.

Одлука о депортацији израелског држављанина донета је 15. августа, али украјинска полиција није обавестила израелске колеге о томе и сами су радили на екстрадицији.

Дов-Силвер има држављанство САД и Израела. Ухапшен је у Кијеву 15. марта на захтев Израела. У то време, украјинске власти су представиле његово хапшење као највећу успешну заједничку специјалну операцију украјинске полиције и међународних колега.

Он је 11. јула пуштен из притвора и стављен у кућни притвор.

Хтели да га сами депортују: Израелски «краљ дроге» побегао украјинској безбедносној служби

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »